Nieuws

Geen grote zorgen blauwtong, meer... 

 

De wolf rukt op, 
straks probleem in NL?

lees artikel (in Duits)

 

TE KOOP:

Suffolk Uithangbord
lees meer...

advertentie
advertentie
Veldproef milieuvriendelijk middel tegen myiasis bij schapen

Ter preventie tegen myiasis bij schapen wordt op grote schaal Neocidol en Clik pour-on gebruikt. Neocidol is schadelijk voor het milieu en levert gevaar op voor de gezondheid. Ook Clik bestaat uit een synthetisch chemische stof, waarbij een lange wachttijd voor vlees is voorgeschreven. Stopmyasis is een milieuvriendelijk alternatief voor gebruik als preventiemiddel tegen myiasis bij schapen. Het is een olieachtige vloeistof met natuurlijke plantenextracten, waaronder Eucalyptus citriodora en Geraniol.

In andere landen zijn er proeven in de praktijk uitgevoerd met bemoedigende resultaten. Om objectief de werking van Stopmyasis onder Nederlandse omstandigheden in de praktijk te meten wordt in 2015 in samenwerking met de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht een veldproef uitgevoerd.

Iedere schapenhouder met meer dan 20 schapen kan meedoen. Een deelnemer bepaalt zelf welke middelen worden gebruikt ter preventie van myiasis, dus een behandeling met Clik, Neocidol of Stopmyasis. Ook kan een deelnemer ervoor kiezen om geen preventieve maatregelen te nemen (controlegroep). Van alle deelnemers vragen wij de gevallen van myiasis te melden. Om betrouwbare uitspraken te kunnen doen over de werking van Stopmyasis is het van groot belang dat zo veel mogelijk houders, die één van deze middelen gebruiken, meedoen.

Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op de project website: www.myiasis.schapenpedia.nl
 
 

Agenda 2017

07 april: Ledenvergadering in de keet van Heerde, aanvang 20.00uur

Facebook

 

Suffolkweb

SuffolkFolks

Log in op Suffolkweb voor de laatste digitale SuffolkFolks

advertentie
advertentie

Suffolk Stamboek Nederland 2015